Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criza diminuează tarifele la convorbirile telefonice

Criza diminuează tarifele la convorbirile telefonice

Criza diminuează tarifele la convorbirile telefonice
Sursa foto: criza economica
19 Oct 2009   •   20:22

Criza e bună pentru cei cu limbarita! Dincolo de toate relele, măcăr vorbim mai mult şi mai ieftin la telefon. 20 de miliarde de minute au vorbit românii la mobil în primele şase luni ale anului. Cu o treime mai mult decât ultima parte a anului trecut.

O sută - o mie - trei mii de minute incluse. Cu doar câţiva euro pe lună românii pot vorbi acum până se descarcă bateriile telefoanelor mobile.

Criza şi concurenţa crâncenă le-a făcut să pună la cale adevărate bombardamente cu oferte. În funcţie de ce alegi primeşti de la păstrarea numărului de telefon la număr de minute suplimentare naţionale sau în reţuea aleasă sau sms-uri câtr nu ai timp să scrii.

Aşa se face că din ianuarie până iunie românii au ţinut telefoanele la ureche cam 20 de miliarde de minute. Adică 325 de miloane de ore sau 13 milioane 500 de mii de zile sau 37 de mii de ani. Aşa spun datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în comunicaţii.

În medie, în şase luni, un român a vorbit aproape 2 mii de minute la telefon. Conform datelor ANCOM în ţara noastră sunt peste 24 de milioane de cartele şi abonamente de telefonie mobilă. La o populaţie de 21 de milioane de oameni. 2009 e primul an în care numărul de utilizatori a scăzut. E drept, doar cu 60 de mii.

Internetul a prins şi el rădăcini în telefoanele noastre. Dezvolatrea reţelelor 3G şi invazia telefoanelor business au făcut ca numărul de utilizatori să crească în primle şase luni din 2009 cu aproape 60 la sută faţă de sfârşitul anului trecut.

Observator

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close