Criza economică ar putea determina Australia să reducă numărul imigranţilor

26 Oct 2008   •   14:49
Criza economică ar putea determina Australia să reducă numărul imigranţilor

Australia ar putea reduce numărul de imigranţi primiţi în ţară în cazul în care criza financiară mondială va duce la o creştere a ratei şomajului. Chris Evans, ministrul australian al Imigrării, a declarat că această decizie ar putea fi luată luna viitoare. Evans a precizat că programul de imigrări, care era destinat în special muncitorilor calificaţi, a fost creat într-un moment în care Australia prognoza o creştere economică importantă. ?Dacă aceşti parametri se vor schimba, guvernul va face o reevaluare şi va lua o decizie, dar numai în momentul în care va avea la îndemână toate datele necesare?, a precizat ministrul australian.
Evans a declarat că orice decizie de limitare a imigrării este dificilă, ţinând cont de contribuţia pe care imigranţii o au în dezvoltarea economică a ţării, şi a adăugat că există încă domenii care se confruntă cu o nevoie masivă de forţă de muncă. Înainte de luarea unei decizii, guvernul va analiza situaţia economică şi va purta o serie de discuţii cu reprezentanţii diverselor sectoare industriale.
Recent, şi ministrul britanic al Imigrării, Phil Woolas, a anunţat că ţara sa ar putea reduce numărul de imigranţi admişi din cauza crizei financiare. Aproximativ 200.000 de imigranţi sunt aşteptaţi să ajungă în Australia în 2008 ? 2009.
Antena3.ro

x close