Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criză economică în Portugalia: Guvernul va naţionaliza Banco Portugues de Negocios

Criză economică în Portugalia: Guvernul va naţionaliza Banco Portugues de Negocios

Criză economică în Portugalia: Guvernul va naţionaliza Banco Portugues de Negocios
03 Noi 2008   •   11:16

Efectele crizei financiare mondiale au fost resimţite din plin şi în Portugalia, unde Partidul Socialist, aflat la guvernare, a anunţat că va naţionaliza o bancă locală care a acumulat datorii de 700 milioane de euro. În plus, guvernul a anunţat că va oferi băncilor locale, aflate în dificultate, o serie de acţiuni preferenţiale în valoare de 4 miliarde de euro, anunţă Financial Times.
Ministrul Finanţelor, Fernando Teixeira dos Santos, susţine că a refuzat propunerile făcute de Banco Portugues de Negocios (BPN), referitor la o infuzie de capital, pentru că această măsură nu ar fi fost în interesul cetăţenilor. Guvernul a preferat, în schimb, să naţionalizeze instituţia financiară, care are profituri nete de aproximativ 8 miliarde de euro, pentru ca deponenţii să fie protejaţi.
"Toţi clienţii BPN pot sta liniştiţi că depozitele lor sunt în siguranţă", a declarat ministrul Teixeira, după o întâlnire extraordinară a Cabinetului.
Banca de stat Caixa Geral de Depositos, cel mai mare creditor din Portugalia după mărimea activelor, va prelua managementul BPN, a mai declarat acesta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica Portugalia
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close