Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criza economică sporeşte concurenţa la angajare pe litoral

Criza economică sporeşte concurenţa la angajare pe litoral

Criza economică sporeşte concurenţa la angajare pe litoral
Sursa foto: criza economica
21 Apr 2009   •   12:15

Criza economică creşte numărul de CV-uri pentru locurile de muncă sezoniere pe litoral. Angajatorii spun că în această perioadă au primit de cinci ori mai multe cerereri decât anul trecut. Printre cei care îşi depun CV-urile se numără şi români rămaşi fără locuri de muncă în restaurantele din străinătate.
Cererea pentru cele aproximativ 16 mii de locuri de muncă sezoniere puse la bătaie anul acesta întrece cu mult aşteptările hotelierilor de pe litoral.

Candidaţii provin, în cea mai mare parte, din rândurile foştilor angajaţi în structurile de cazare şi în restaurantele din ţară sau din străinătate.

Aşa se face că, pe timp de criză, joburile sezoniere au devenit o opţiune demnă de luat în calcul inclusiv pentru personalul cu o experienţă în domeniu, se arată în Evenimentul Zilei.

Un anunţ de angajare pentru personal restaurant a ajuns anul acesta, de pildă, la 25 de mii de vizualizări, comparativ cu numai 2500, adică de 10 ori mai puţine, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Şi exemplele nu se opresc aici. Aproximativ 850 de persoane au trimis cv-uri până în prezent, în condiţiile în care angajările pentru acest sezon se vor încheia peste două luni, pe data de 15 iunie.

Diferenţa este semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când numai 176 de candidaţi s-au arătat interesaţi pentru aceleaşi joburi.

Antena3

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close