Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criza financiară afectează România. Bursa este în scădere, iar leul se depreciază

Criza financiară afectează România. Bursa este în scădere, iar leul se depreciază

Criza financiară afectează România. Bursa este în scădere, iar leul se depreciază
30 Sep 2008   •   10:28

Efectele crizei economice mondiale se resimt şi în România. Bursa de la Bucureşti a început şedinţa de marţi în scădere cu 4 puncte procentuale. Indicele general a ajuns la 4.75 %. Şi SIF-urile înregistrează pierderi, între 6 şi 8%. Nici moneda naţională nu stă mai bine. Leul se depreciază puternic faţă de moneda europeană. Un euro a fost cotat, marţi, la 3.7336 de lei.
Declinul a început după ce, luni, Congresul american a respins planul administraţiei Bush de a aloca 700 de miliarde de dolari băncilor americane aflate în dificultate. Comentând această situaţie, consilierul BNR, Adrian Vasilescu, a declarat pentru Antena 3 că "trebuie să ne facem griji faţă de respingerea planului administraţiei Bush de către Congres, dar trebuie să notăm şi că votul va fi reluat."
Vasilescu a spus că "statul trebuie să intervină atunci când piaţa greşeşte," singura problemă fiind legată de momentul acestei intervenţii. În cazul de faţă, specialiştii au decis că intervenţia este necesară chiar în timpul crizei, deşi au existat multe voci care au susţinut că această decizie nu este adecvată. Vasilescu este de părere că "planul administraţiei Bush "trebuie aprobat până la urmă, chiar dacă el va fi refăcut pentru a fi mai eficient."
ADRIAN VASILESCU, DESPRE CRIZA FINANCIARĂ

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica Adrian Vasilescu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close