Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criza financiară amână investiţia Voestalpine în România

Criza financiară amână investiţia Voestalpine în România

Criza financiară amână investiţia Voestalpine în România
09 Oct 2008   •   15:10

Austriecii de la Voestalpine ar putea amâna, din cauza crizei financiare internaţionale, luarea deciziei privind investiţia de cinci miliarde de euro într-un nou combinat siderugic, afacere în care România concurează cu Bulgaria, Turcia şi Ucraina. "Încă sperăm să luăm decizia finală până la sfârşitul anului. Dar având în vedere turbulenţele financiare actuale, am putea fi nevoiţi să amânăm luarea deciziei", a declarat Peter Schiefer, purtător de cuvânt al Voestalpine, pentru Mediafax.
Compania urmează să decidă dacă proiectul se va desfăşura şi locul unde se va întâmpla acest lucru.
"Dacă decidem până la sfârşitul anului, construcţia ar putea începe în 2010, iar fabrica ar putea deveni operaţională până în 2013", a spus reprezentantul Voestalpine.
Purtătorul de cuvânt Voestalpine spune că nu va fi favorizată niciuna dintre ţări, toate cele patru având şanse egale.
"În afara unor anumiţi factori care au fost făcuţi deja cunoscuţi, nu comparăm în public locurile", a adăugat reprezentantul companiei.
Ministrul Comerţului, Ovidiu Silaghi, cel care a discutat cu oficialii Voestalpine pentru ridicarea combinatului siderurgic, spunea, la sfârşitul săptămânii trecute, că România nu poate acorda companiei ajutor de stat decât în anumite domenii, în timp ce Turcia şi Ucraina nu au restricţii impuse de UE.
Voestalpine şi reprezentanţii Guvernului au semnat, săptămâna trecută, un memorandum de înţelegere cu privire la dezvoltarea combinatului siderurgic în zona Mării Negre.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close