Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criză financiară. Henkel ar putea renunţa la construirea unei fabrici în Moldova

Criză financiară. Henkel ar putea renunţa la construirea unei fabrici în Moldova

Criză financiară. Henkel ar putea renunţa la construirea unei fabrici în Moldova
14 Oct 2008   •   14:26

Din cauza crizei financiare mondiale, este posibil ca Henkel România să renunţe la proiectul privind construirea unei fabrici de adezivi în Moldova. Conducerea Henkel se gândeşte să abandoneze proiectul a cărui valoare se ridică la 10 milioane de euro deoarece cererea pentru astfel de produse a scăzut foarte mult.
Directorul de vânzări şi marketing al Diviziei de Adezivi a Henkel România, parte a grupului austriac Henkel, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă : ""Este posibil să renunţăm, în condiţiile actuale ale pieţei". Totuşi, acesta nu exclude posibilitatea continuării proiectului de construcţie, informează Mediafax. În cazul în care se va decide finalizarea proiectului de construire a fabricii de adezivi, aceasta ar putea fi terminată într-un interval cuprins între opt şi 12 luni.
Până la sfârşitul lunii octombrie, Henkel va finaliza procesul de cumpărare a unui teren din Moldova. În cazul în care proiectul va fi abandonat, reprezentanţii Henkel nu au precizat ce destinaţie va avea terenul achiziţionat.
Activitatea Henkel în România este împărţită în trei sectoare: adezivi-tehnologii, detergenţi şi produse pentru curăţat şi produse cosmetice. Anul trecut, divizia de Adezivi a companiei a acoperit mai mult de jumătate din afacerile Henkel în România, depăşind 70 milioane euro. În primul semstru al acestui an, profitul grupului Henkel a scăzut cu 41% din cauza costurilor de restructurare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close