Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criză imobiliară în România: apartamente multe şi mai ieftine, puţini cumpărători

Criză imobiliară în România: apartamente multe şi mai ieftine, puţini cumpărători

Criză imobiliară în România: apartamente multe şi mai ieftine, puţini cumpărători
06 Oct 2008   •   23:19

Investitorii de pe piaţa imobiliară se grăbesc să scape de apartamente, pe fondul crizei financiare mondiale. Astfel, în luna septembrie oferta de apartamente scoase la vânzare a fost cu 40% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La calculul pe tot anul, cifrele arată pentru 2008 o creştere a ofertei de vânzare cu 35,5% faţă de anul 2007, până la 30.507 apartamente vechi.
Un studiu realizat de portalul www.anunturiparticulari.ro şi citat de "Cotidianul" apreciază că proprietarii de apartamente se tem să nu piardă şi mai mulţi bani din cauza crizei financiare, motiv pentru care se grăbesc să scape de aceste investiţii imobiliare.
Criza financiar globală a reaşezat în acest fel şi piaţa imobiliară autohtonă. Astfel, bucureştenii au scos la vânzare cu 44% mai multe apartamente cu două camere comparativ cu anul trecut, 28,4% mai multe garsoniere şi 36,3% mai multe apartamente cu trei camere. În vreme ce oferta creşte, cererea se situează la un nivel scăzut, iar preţurile locuinţelor au început să scadă.
Preţul garsonierelor a coborât din luna martie cu 10%, cifră apropiată de cea a apartamentelor cu două camere (12,6%), care au ajuns la un preţ mediu în Bucureşti de 107.162 Euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close