Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criză imobiliară în România: În 2008, 254 de agenţii au dat faliment

Criză imobiliară în România: În 2008, 254 de agenţii au dat faliment

Criză imobiliară în România: În 2008, 254 de agenţii au dat faliment
24 Oct 2008   •   12:45

Tot mai multe agenţii imobliare din România au tras obloanele. Din cauza crizei de pe piaţă şi a accesului tot mai greu la credite, tranzacţiile au ajuns aproape de 0, astfel că unii agenţi imobiliari îşi caută acum de lucru. Rezistă pe piaţă doar firmele care au un portofoliu solid în zone în care vânzările nu au înregistrat scăderi.
De la începutul anului şi până în prezent, 254 de agenţii imobiliare din întreaga ţară au dat faliment. Cele mai multe agenţii care au fost radiate de la Registrul Comerţului se află în Bucureşti. Capitala este urmată de judeţul Iaşi şi Timiş, cu 20, şi respectiv 18. Multe agenţii însă au preferat să "îngheţe" activitatea: au renunţat la o parte dintre angajaţi şi aşteaptă ca lucrurile pe piaţa imobiliară să se îndrepte.
Lipsa tranzacţiilor i-a speriat şi pe cei care doreau să îşi deschidă o agenţie. Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cotidianului Gândul, până pe 15 octombrie, la nivelul întregii ţări, au fost înfiinţate aproape 1.600 de agenţii imobiliare, în scădere cu aproximativ 18 procente faţă de perioada similară a anului trecut.
Scăderea cea mai mare, de 20%, s-a înregistrat în Capitală. Raportul este îngrijorător: practic, la 6 agenţii nou înfiinţate, una intră în faliment. În acest moment, în România funcţionează peste 12.200 de agenţii imobiliare, dintre care mai mult de o treime în Bucureşti. La polul opus se află judeţul Covasna, cu numai 34 de agenţii imobiliare.
Antena 3

×
Subiecte în articol: faliment
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close