Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criza împuţinează românii care apelează la service-ul auto

Criza împuţinează românii care apelează la service-ul auto

Criza împuţinează românii care apelează la service-ul auto
Sursa foto: service
29 Mar 2009   •   23:51

Criza ne face mecanici sau ne ţine autoturismul în parcare. Numărul românilor care îşi duc maşinile la reparat e în scădere. Comercianţii sunt nevoiţi să reducă preţurile şi să ofere discounturi consistente.

Adio, vremuri în care aşteptam luni pentru a intra cu maşina în service. Acum, patronii se roagă să nu piardă clienţii fideli şi să nu scadă şi mai mult numărul maşinilor care le intră pe poartă săptămânal. Cele mai afectate sunt service-urile mici, de cartier.

?Acum an an, lumea era speriată mai ales din punct de vedere al reparaţiei caroseriei. Aveai un accident, veneai la service, erai programat peste două luni. Clienţii sunt programaţi, acum, la două săptămâni, a declarat directorul unui service auto.

În majoritatea service-urilor preţul manoperei a rămas cel de anul trecut, 100 de lei. Mai mult, în această perioadă comercianţii au venit pe piaţă cu reduceri mai mari ca oricând.

În România sunt peste 2.500 de service-uri auto, iar o treime dintre ele ar putea da faliment în 2009 din cauza situaţiei economice actuale şi a problemelor pe care le au cu firmele de asigurări.

Observator

×
Subiecte în articol: service auto criza economica
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close