Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criza mondială trage în jos bursele din Asia. Bursa din Arabia Saudită, în scădere cu 3,8%

Criza mondială trage în jos bursele din Asia. Bursa din Arabia Saudită, în scădere cu 3,8%

Criza mondială trage în jos bursele din Asia. Bursa din Arabia Saudită, în scădere cu 3,8%
19 Oct 2008   •   17:03

Bursa din Arabia Saudită, a doua ca importanţă din lumea arabă, a închis în scădere pentru a doua zi consecutiv. Indicele TASI a căzut cu 3,8 procente (6.258,32 puncte). Sâmbătă, piaţa a pierdut 5,2 procente, după rezultatele modeste înregistrate de gigantul petrochimic SABIC. A doua zi, SABIC pierdut 8,7 procente, sectorul petrochimic, per ansamblu, cedând 7,4%, iar cel bancar 1,9 procente, informează AFP.
Cea mai mare parte a burselor din Golf, precum cea de la Ryad, au înregistrat creşteri, după ce săptămâna trecută au traversat o perioadă de volatilitate importantă sub efectele crizei financiare mondiale.
Indicele TASI din Ryad a câştigat 1,3 procente, adică 6.586,50 puncte. Indicele căzuse cu 5,2 procente, sâmbătă, fiind tras în jos de sectorul petrochimic, care a pierdut 9,64%.
Bursa din Dubai a deschis în scădere cu 2 procente, după ce dimineaţă crescuse cu 3 procente, creştere susţinută de gigantul imobiliar Emaar, ale cărui acţiuni au crescut cu 6%.
Şi bursele din Emirate, precum cea de la Abou Dhabi, au înregistrat creşteri de 2,6%.
Bursa din Kuweit a pierdut două procente în decursul şedinţei de tranzacţionare, iar cea din Mascat 0,3.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bursa de valori asia criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close