Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criza nu loveşte la fel: Miliardarii s-au îmbogăţit, iar milionarii au sărăcit anul trecut

Criza nu loveşte la fel: Miliardarii s-au îmbogăţit, iar milionarii au sărăcit anul trecut

Criza nu loveşte la fel: Miliardarii s-au îmbogăţit, iar milionarii au sărăcit anul trecut
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
17 Sep 2012   •   18:17

Milionarii au devenit mai săraci anul trecut, în timp ce miliardarii au fost afectaţi mai puţin de turbulenţele economice şi de pe pieţele financiare, a anunţat luni firma de consultanţă Wealth-X, informează Reuters.

Potrivit World Ultra Wealth Report, numărul persoanelor cu o avere de cel puţin 30 milioane de dolari a crescut la 187.380, însă averea lor totală a scăzut cu 1,8% până la 25.800 miliarde de dolari, o sumă mai mare decât economiile americane şi chineză combinate.

Cei mai afectaţi au fost cei cu o avere cuprinsă între 200 şi 499 milioane de dolari - numărul acestora a scăzut cu 9,9% iar averea lor combinată a scăzut cu 11,4%. În schimb, numărul miliardarilor a crescut cu 9,4% până la 2.160 de persoane, iar averea lor combinată a crescut cu 14% până la 6.200 miliarde de dolari.

"Chiar şi la o avere de un miliard sau două miliarde, miliardarii beneficiază de o ofertă mai mare la capitolul sfaturi de investiţii. Cu siguranţă miliardarii se bucură de atenţia marilor bănci", a declarat directorul Wealth-X, Mykolas Rambus.

Asia a fost regiunea cea mai afectată de pierderea de avere, cu o scădere de 6,8% până la 6.250 miliarde de dolari. Averile au scăzut şi în Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu, în timp ce în America de Nord averile combinate au crescut cu 2,8% până la 8.880 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: avere
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close