Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cu ce iese românul din criză? Vânzări mai bune pentru lapte, pâine şi ţigări

Cu ce iese românul din criză? Vânzări mai bune pentru lapte, pâine şi ţigări

Cu ce iese românul din criză? Vânzări mai bune pentru lapte, pâine şi ţigări
Sursa foto: paine lapte
03 Mar 2009   •   12:35

Deşi la nivel general mai mult de vorbeşte de criza economică, decât se acţionează, comercianţii din România apreciază că clienţii lor resimt din plin efectele: vânzările în luna ianuarie au fost cu până la 50% mai mici, iar aceştia estimează că primul trimestru va înregistra date negative. Institutul

Naţional de Statistică a realizat un studiu în urma căruia a reieşit că volumul total al vânzărilor de mărfuri va înregistra, în următoarele două luni, o evoluţie negativă, cu un sold negativ de 29%. În plus, în perioada februarie-aprilie, vor lucra cu 17% mai puţini angajaţi în comerţ, scrie Romania Libera.


Un alt studiu arăta pentru prima lună a anului vânzări mai mici cu până la 50% pentru două treimi dintre companii, în vreme ce diferenţa a raportat creşteri de 3% -15% faţă de luna ianuarie a anului 2008.



Românii nu s-au mai arătat atât de dornici de a cheltui banii pe produse din carne, dulciuri, răcoritoare şi băuturi alcoolice, dar au căutat din ce în ce mai multe lactate, produse de panificaţie şi ţigări, care şi-au păstrat trendinţa ascendentă în vânzări.


Totuşi, pentru următoarele luni se aşteaptă scăderi şi mai mari, în special pentru bunuri de folosinţă îndelungată.


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close