Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cu ochii pe SUA. Senatul american va vota din nou planul Bush la ora 2:00 (ora României)

Cu ochii pe SUA. Senatul american va vota din nou planul Bush la ora 2:00 (ora României)

Cu ochii pe SUA. Senatul american va vota din nou planul Bush la ora 2:00 (ora României)
01 Oct 2008   •   18:34

Atenţia întregii lumi este îndreptată către Washington. Niciodată America nu a mai fost atât de divizată în timpul unei crize. Acum Wall Street-ul este, inamicul public numărul unu. Americanul de rând vede în planul de redresare economică un complot împotriva sa. Miercuri este rândul Senatului să discute planul, revizuit şi adăugit. Aceasta nouă variantă conţine, printre altele, posibilitatea de a mări cifra de asigurare, garantată de stat, a depozitelor bancare. Esenţa proiectului de salvare a rămas, însă, aceeaşi - cheltuirea a 700 de miliarde de dolari cumpărarea creditelor neperformante ale băncilor.
Din cauza sărbătorii noului an evreiesc senatorii se vor întruni târziu, după apusul soarelui, mult după ce se închid bursele.
Un vot negativ în Senat ar pune capăt planului Bush. Unul pozitiv ar garanta, însă, noi proteste de stradă.
Pieţele bursiere internaţionale şi-au revenit, după scăderile din ultimele zile. Cotele înregistrate sunt o urmare a optimismului în aşteptarea unui vot favorabil al Senatului american. Chiar şi bursele din SUA sunt în revenire după panica din ultimele zile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA George Bush
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close