Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cum îți faci o afacere mică într-o cameră de cămin

Cum îți faci o afacere mică într-o cameră de cămin

Cum îți faci o afacere mică într-o cameră de cămin
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    14 Mai 2016   •   12:20

Un start-up care pare să promită multe a fost prezentat pe larg, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3. O combinaţie între tehnologie, antreprenoriat şi ambiţie personală a patru tineri care nu au mai mult de 27 de ani. 

Băieţii, ingineri de profesie, au găsit o nişă pe care vor să o exploateze în România - proiectarea, scanarea şi printarea 3D. Dar nu fac doar printuri, ci au şi construit o imprimantă de le zero. Şi poate, cine ştie, în viitor vor ajunge chiar să le şi comercializeze. 

Povestea unui business poate începe oriunde. Chiar şi într-o cameră de cămin, aşa cum a fost în cazul a patru tineri ingineri extrem de ambiţioşi. După ani de studiu şi de experienţă acumulată în diverse domenii legate de inginerie au decis că venise momentul să îşi înfiinţeze propria afacere. 

Alexandru, Cătălin, Bogdan şi Tudor s-au orientat către un centru de proiectare, scanare şi printare 3D. Nu aveau bani puşi de-o parte aşa că cea mai bună opţiune pentru ei au fost fondurile europene. 

Au reuşit să obţină 25.000 de euro pe care i-au investit în aparatură performantă. Evident, au fost nevoiţi să scoată şi bani din buzunar. Chiar mai mulţi decât estimaseră. 

Ca să pună firma pe picioare au trecut şi ei prin greoiul drum birocratic, iar după ce s-au pus la punct din punct de vedere logistic, au început goana după clienţi. Un proces destul de greu avâd în vedere că tinerii sunt şi angajaţi la diferite companii de top din ţară. Au făcut tot posibilul să de departajeze de restul firmelor de profil, pentru că au înţeles că detaliile fac diferenţa.

Fiind ingineri de profesie, ei pot asigura de la zero şi partea de prototip, de la proiectare până la partea electrică. De altfel, nu s-au rezumat doar la imprimarea 3D, ci s-au ambiţionat să construiască ei de la zero o imprimantă 3D.

×
Subiecte în articol: business Income cu Adrian Maniutiu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close