Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cum miroase viaţa? Secretul din spatele unui parfum de 100.000 de euro

Cum miroase viaţa? Secretul din spatele unui parfum de 100.000 de euro

Cum miroase viaţa? Secretul din spatele unui parfum de 100.000 de euro
de O.P.    |    26 Noi 2012   •   13:06

Cum ar fi dacă am putea aduna într-un singur recipient mirosul... fericirii, aroma fructului preferat, esența gustului şi a culorilor care ne plac cel mai mult, iar parfumul l-am purta cu noi, într-o sticluţă franţuzească, cu medalion din porţelan japonez, pictat manual? Ştiinţa osmologiei ortomoleculare şi un „croitor” de parfumuri, medic de profesie, au făcut ca acest lucru să fie posibil .

Preţul unui astfel de produs, făcut pe „măsurile” fiecărui client , calculate după cifra destinului, pleacă de la 500 şi ajunge la 100.000 de euro. Doctor atestat în biofizică medicală aplicată, Alina Ieva şi-a creat propriul parfum, pe care l-a numit „Life”, în 2009 . Asta după ce a studiat osmologia ortomoleculară (ştiinţa care studiază simţul olfactiv şi substanţele care intră în compoziţia parfumurilor) în laboratoare de specialitate din Franţa.

Într-un singur recipient, a surprins esenţa vieţii aşa cum şi-o imagina: aroma frunzelor, a fructelor, a florilor, a rădăcinilor şi a lichenilor au devenit una singură. Mai toată tehnologia creaţiei a stat într-o pipetă, pentru că fiecare strop trebuia atent măsurat, astfel încât aromele să se combine armonios şi să definească viaţa, aşa cum fusese percepută de creatoare.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro



×
Subiecte în articol: afaceri
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close