Antena 3 CNN Economic Biz News Business Dacia a reluat producţia: Non-greviştii uzinei au fabricat 85 de maşini

Dacia a reluat producţia: Non-greviştii uzinei au fabricat 85 de maşini

Dacia a reluat producţia: Non-greviştii uzinei au fabricat 85 de maşini
03 Apr 2008   •   20:48

Deşi pe stoc există în continuare autovehicule pentru a onora comenzile în curs, uzina Dacia a reluat, joi, producţia de maşini. Conform directorului de comunicare al companiei, Liviu Ion, pe toată durata grevei nu s-au produs maşini, ci doar cutii de viteză, elemente mecanice şi colecţii CKD (pachete de vehicule dezasamblate).

Joi însă angajaţi din schimburile 1 şi 2 care nu au luat parte la grevă au fabricat un total de 85 de vehicule, până la ora 18:30. „În ciuda presiunilor salariaţilor grevişti, salariaţii non-grevişti de la Dacia au fabricat astăzi 85 de vehicule. Cei care au montat aceste vehicule sunt formaţi pentru posturile respective de lucru, prin urmare calitatea maşinilor este aceeaşi ca şi înainte de grevă", a dat asigurări Ion.

Producţia a avut totuşi de suferit la capitolul cadenţă. Până la începerea grevei s-au produs 1300 de vehicule pe zi, cu o cadenţă de 61.3 vehicule pe oră. Liviu Ion a mai precizat că joi s-au declarat în grevă 3.002 angajaţi, ei reprezentând 38,8% din cei prezenţi la posturile de lucru din interiorul uzinei.

Negocierile dintre patronat şi sindicatul uzinei au fost sistate până când toţi muncitorii îşi vor relua lucrul, iar administraţia Dacia Piteşti a declarat joi că, prin greva generală, angajaţii uzinei au pierdut posibilitatea de a primi retroactiv mărirea cumulată pe ianuarie-martie, ceea ce înseamnă minimum 672 de lei brut.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close