Antena 3 CNN Economic Biz News Business Daily Income: România invită SUA să investească. Iată care sunt domeniile de interes pentru americani

Daily Income: România invită SUA să investească. Iată care sunt domeniile de interes pentru americani

Daily Income: România invită SUA să investească. Iată care sunt domeniile de interes pentru americani
22 Mai 2014   •   10:04

Statele Unite nu sunt pe lista principalilor investitori din România, dar interesele reciproce sunt uriaşe. Atât din punct de vedere militar, cât şi din punct de vedere energetic, deci evident şi economic.

România devine un mediu din ce în ce mai propice investiţiilor străine datorită stabilităţii economice. Asta se aude la unison atât de la Palatul Cotroceni cât şi de la Guvern. Iar preşedintele şi premierul au ţinut să transmită acest mesaj şi celui mai de încredere partener al României, Statele Unite ale Americii, cu ocazia vizitei vicepreşedintelui Joe Biden.

Analizând cifrele care indică nivelul investiţiilor SUA în ţara noastră, nu putem spune că salvarea vine de la americani. Conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, la sfârşitul anului trecut, investiţiile americane în România însumau cumulat peste 900 milioane euro, adică 2,4 procente din totalul investiţiilor străine directe.

Americanii vor să facă afaceri în domeniul energetic, dar sunt interesaţi şi de alte domenii.

In afara de Ford Craiova, recent, la Roman, a fost inaugurată prima fabrică de airbag-uri, în urma unei investiţii de peste 25 de milioane de euro, americanii de la TRW având în toată ţara peste 4.000 angajaţi.

Tot de curând, la Ploieşti, compania Lufkin a deschis o fabrică unde se produc echipamente pentru transportul energiei electrice, 80% din producţie fiind destinată exportatului. Investiţia de 100 de milioane euro a creat peste 300 de locuri de muncă. Iar după spusele oficialilor, ar trebui să auzim mai des astfel de veşti.

Invitat în ediţia de joi a emisiunii "Daily Income", antreprenorul român Ilan Laufer, a vorbit despre interesul tot mai pronunţat al Statelor Unite ale Americii vizavi de statele din "această zonă a Europei", din care şi România face parte.



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close