Antena 3 CNN Economic Biz News Business Dan Voiculescu şi-a propus să mai facă încă un miliard de euro din afaceri

Dan Voiculescu şi-a propus să mai facă încă un miliard de euro din afaceri

Dan Voiculescu şi-a propus să mai facă încă un miliard de euro din afaceri
17 Dec 2007   •   17:28

Dan Voiculescu şi-a propus să mai facă încă un miliard de euro din afaceri. El şi-a dezvăluit planurile de viitor cu ocazia lansării unei noi cărţi despre economie. Într-o ţinută mai puţin obişnuită, îmbrăcat cu un tricou înscripţionat cu numele nou înfiinţatei Federaţii Române de Business, dar şi cu cifra 1 care, a spus el, simbolizează un miliard de euro, Dan Voiculescu şi-a anunţat reîntoarcerea în afaceri dar şi noua ţintă: încă un miliard de euro. ?M-am retras din afaceri în urmă cu doi ani, crezând în naivitatea mea că pot să fac politică. Am cedat întreaga avere ficelor mele, cărora le mulţumesc că sunt aici. Şi m-am hotărât cât mai am de trăit să mai fac un miliard?, a declarat Dan Voiculescu.

Până să îşi îndeplinească noul obiectiv, prin fundaţia pe care o patronează, Voiculescu va continua să sprijine cu bani personalităţile care au contribuit la dezvoltarea societăţii românşti.

Fundaţia umanistă Dan Voiculescu a încheiat un contract cu academia Română, pentru a desemna fără nicio obligaţie sau constrângere, personalitatea care a contribuit în cea mai mare măsură la propăşirea României în fiecare an. Premiul este de 3 miliarde de lei, un premiu mare, poate cel mai mare pus în joc în ultima vreme. Dan Voiculescu a lansat luni o carte despre afaceri, intitulată ?Competitivitatea întreprinderilor şi a naţiunilor?. Despre competitivitate Dan Voiculescu ar fi vrut să-l invite să le vorbească românilor pe celebrul economist american Michael Porter, profesor la Harvard Business School. Acesta a refuzat să vină în România deoarece ?nu crede cã România este pregătită să-l asculte?.

Cartea lansată luni se adresează deopotrivă profesorilor, studenţilor din ASE, dar şi oamenilor de afaceri.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close