Antena 3 CNN Economic Biz News Business De joi, Rompetrol vinde motorină cu 2% biodiesel

De joi, Rompetrol vinde motorină cu 2% biodiesel

De joi, Rompetrol vinde motorină cu 2% biodiesel
28 Iun 2007   •   09:18

Benzinăriile Rompetrol comercializează, începând de joi, un nou tip de motorină cu 2% biodiesel. Compania a introdus încă din luna mai în staţiile de distribuţie operate în Franţa (proprii şi Dyneff) carburantul verde Super Etanol E85. Rompetrol are în proiect şi construirea unei instalaţii proprii de producere a biodieselului, la rafinăria Petromidia, pentru care sunt estimate investiţii de 18 milioane dolari.

Până la finalizarea acestui program, necesarul de biodiesel al Rompetrol Rafinare este de aproximativ 2.500 de tone lunar, în funcţie de nivelul livrărilor de motorină în România, fiind asigurat atât din import cât şi de pe piaţa internă.

Un pas important pentru asigurarea calităţii motorinei a fost realizat anul trecut, prin pornirea instalaţiei Automate de Amestec în Linie a Motorinelor (Diesel In Line Blending), o investiţie Greenfield de aproape şapte milioane dolari, care permite şi adăugarea de biodiesel într-un procent controlat.

De asemenea, în acest an au fost modernizate rampa de încărcare-descărcare a materiei prime şi a produsului finit, precum şi rezervoarele aferente.

Rompres

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close