Antena 3 CNN Economic Biz News Business De Paşti, nu se scumpesc ouăle

De Paşti, nu se scumpesc ouăle

De Paşti, nu se scumpesc ouăle
Sursa foto: oua
15 Mar 2010   •   19:30

Producătorii de ouă membri ai Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) nu vor majora preţurile în perioada sărbătorilor de Paşte şi vor putea face faţă unei cereri crescute cu până la 50%, potrivit unui comunicat al UCPR transmis luni agenţiei Mediafax..

"Preţurile ouălor de consum la poarta fermei sunt cuprinse între 0,27 - 0,32 lei/ou, în funcţie de clasa de greutate, şi nu se vor modifica în perioada următoare", spun cei de la UCPR.

Mai mult, reprezentanţii asociaţiei sunt de acord cu măsurile de control întreprinse de ANSVSA privind respectarea normelor de comercializare a ouălor de consum şi solicită intensificarea acestor verificări în vederea creşterii siguranţei alimentare a consumatorilor.

"Încălcarea legislaţiei privind normele de comercializare a ouălor, respectiv lipsa documentelor de provenienţă a mărfii, etichetarea necorespunzătoare, lipsa marcajului de pe ouă, vânzarea fără factură etc., pune în pericol sănătatea consumatorilor, iar prin evaziunea fiscală din piaţă se face concurenţă neloială producătorilor autohtoni şi se aduc prejudicii bugetului naţional", potrivit comunicatului UCPR.

Producătorii de ouă arată că dispun de cantităţi de ouă suficiente şi pot face faţă unei cereri crescute cu până la 50%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: oua pasti scumpiri
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close