Antena 3 CNN Economic Biz News Business Declinul continuă. Dolarul a atins cel mai scăzut nivel faţă de yen-ul japonez din ultimii 12 ani

Declinul continuă. Dolarul a atins cel mai scăzut nivel faţă de yen-ul japonez din ultimii 12 ani

Declinul continuă. Dolarul a atins cel mai scăzut nivel faţă de yen-ul japonez din ultimii 12 ani
13 Mar 2008   •   12:04

Dolarul înregistrează un nou record negativ. Moneda americană a atins cel mai scăzut nivel faţă de yen-ul japonez din ultimii 12 ani şi continuă declinul în raport cu euro. Dolarul a fost cotat în scădere cu 1,5 % faţă de yen, la peste 100 de unităţi. În acelaşi timp, euro a depăşit pentru prima de la introducerea monedei unice europene, 1,56 de dolari. Deprecierea dolarului ar putea continua dacă autorităţile americane nu iau noi măsuri pentru a tempera criza de pe pieţa creditelor imobiliare.

Warren Buffett, cel mai bogat om al planetei , şi Allan Greenspan, fostul director al Băncii Centrale a Statelor Unite au lansat avertizări asupra faptului că economia SUA se află în recesiune şi nu se întrevede o revenire rapidă. ?Din acest moment, creşterea economică a Statelor Unite este zero?, a spus Greenspan adăugând că riscul apariţiei unei recesiuni creşte pe măsură ce economia continuă să stagneze. Acesta este de părere că preţurile la petrol vor continua să crească.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atac cu rachete, lansat de teroriștii Hamas asupra Tel Avivului
x close