Antena 3 CNN Economic Biz News Business Declinul industriei auto: Pierderi record şi măsuri drastice, la Toyota şi Skoda

Declinul industriei auto: Pierderi record şi măsuri drastice, la Toyota şi Skoda

Declinul industriei auto: Pierderi record şi măsuri drastice, la Toyota şi Skoda
23 Dec 2008   •   12:48

Cel mai mare constructor auto la nivel mondial, Toyota, ar putea raporta primele pierderi operaţionale din ultimii 70 de ani. Grupul nipon este puternic afectat de scăderea bruscă a vânzărilor de pe piaţa auto.
Grupul japonez Toyota a anunţat că ar putea înregistra o pierdere operaţională de peste un miliard şi jumătate de dolari.
"Lumea s-a schimbat dramatic în ultimul an iar economia mondială se confruntă cu o criză fără precedent. Mediul de afaceri este extrem de sever şi ne confruntăm cu o situaţie deosebită care ne face să avem pierderi operaţionale anul acesta", a declarat Katsuaki Watanabe, preşedintele Toyota Motor Corp.
În Europa, constructorul ceh de automobile, Skoda ia măsuri disperate pentru a face faţă crizei. Compania va reduce, anul viitor, săptămâna de lucru la patru zile.
"Având în vedere problemele de distribuţie pe piaţa externă din Europa şi forţa de muncă, am decis să rezolvăm problema prin reducerea săptămânii de lucru la patru zile, în primul trimestru al anului viitor. Angajaţii care nu vor mai lucra în ziua de vineri de anul viitor vor primi 75% din salariu", susţine Jarosolav Cerny, purtătorul de cuvânt Skoda Auto.
De anul viitor, Skoda ar putea trece şi la concedieri. Deocamdată se vorbeşte despre aproximativ 900 posturi.

Antena 3

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close