Antena 3 CNN Economic Biz News Business Deprecierea leului, complot al investitorilor de criză care vor să cumpere România ieftin?

Deprecierea leului, complot al investitorilor de criză care vor să cumpere România ieftin?

Deprecierea leului, complot al investitorilor de criză care vor să cumpere România ieftin?
Sursa foto: deprecierea leului
24 Feb 2009   •   13:35

Ofensiva puternică de depreciere a euro, de ieftinrie a României, reprezintă un complot, o acţiune concentrată a celor care văd în România un potenţial bun pe termen mediu şi lung şi vor să o cumpere ieftin, a declarat Bogdan Baltazar, fost preşedinte al BRD, actual consultant financiar, în cadrul emisiunii Bizbazar de luni. ?Nu e mai bine să vii în România să cumperi nişte active imobiliare care acum au scăzut şi vor mai scădea, iar cu un euro să cumperi de 5 lei decât de 3,5 lei? se întreabă Baltazar.
În faţa scepticilor care amintesc că aceleaşi probleme economice le traversează şi Statele Unite, spre exemplu, fostul preşedinte BRD spune că ?la noi nu e ca în SUA. Noi nu avem niciun gram de vină în actuala criză?. Nu vrea nimeni să cumpere SUA, dar România prezintă interes pentru investitorii care vor să facă afaceri profitabile pe viitor. Motivul: ţara noastră are implanturi puternice, poziţie geostrategică bună, forţă de muncă ieftină şi calificată, resurse şi spaţiu. Este, deci, ?o trambulină pentru ceea ce nu folosim acum?, a declarat consultantul financiar.
Nu de aceeşi părere este consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. Acesta spune că leul a fost doar ţinta unui atac verbal, al defaimării din partea presei internaţionale şi analiştilor externi care au descurajat tranzacţiile cu lei, iar la mijloc nu ar fi vorba despre un complot.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deprecierea leului
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close