Antena 3 CNN Economic Biz News Business Deşi datornică, CFR închiriază spaţii pe sume modice

Deşi datornică, CFR închiriază spaţii pe sume modice

Deşi datornică, CFR închiriază spaţii pe sume modice
28 Iul 2007   •   10:15

CFR îşi închiriază spaţiile pe sume modice, în condiţiile în care are datorii pe care nu le poate achita. Un depozit din Capitală al societăţii de căi ferate este închiriat cu o sumă de aproape patru ori mai mică decât preţul zonei, arată ziariştii de la Gardianul, citând datele societăţii.

Compania de transport feroviar deţine în zona Lujerului din Capitală aproximativ 8 hectare de teren închiriate unor firme private. Acestea plătesc CFR-ului sume mai mici decât cele practicate pe piaţa imobiliară. Din datele centralizate de societatea de căi ferate şi preluate de Gardianul, reiese că una dintre firmele chiriaşe plăteşte pentru închirierea unui depozit de materiale de construcţii doar 0,9 euro pe lună pe metrul pătrat, în condiţiile în care depozitele sunt închiriate în zonă cu până la 4 euro pe metrul pătrat.

Firmele private care au contracte de închiriere cu CFR beneficiază şi de dreptul de preempţiune în cazul în care terenurile sau activele CFR sunt scoase la vânzare. Fapt care a fost, de altfel, anunţat de companie, date fiind datoriile pe care le au la furnizorul de energie electrică şi pe care nu le pot achita. Pe lângă terenurile din zona Lujerului şi Gara de Nord din Capitală, CFR urmează să mai scoată la licitaţie pentru a-şi plăti facturile restante şi câteva terenuri din Ploieşti Sud şi Ploieşti Crâng. În prezent, CFR SA are datorii către filialele Electrica de peste 160 milioane de euro.

Citiţi articolul complet în Gardianul

Antena 3

×
Parteneri
Ninge în toiul lunii mai, pe Transalpina. Avertisment pentru șoferi
x close