Antena 3 CNN Economic Biz News Business Dezastrul din Japonia, cel mai costisitor din istorie. Pierderi de 310 miliarde dolari

Dezastrul din Japonia, cel mai costisitor din istorie. Pierderi de 310 miliarde dolari

Dezastrul din Japonia, cel mai costisitor din istorie. Pierderi de 310 miliarde dolari
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Mar 2011   •   11:24

Peste 300 de miliarde de dolari - la această sumă se ridică pagubele directe cauzate de cutremurul şi tsunamiul care au devastat nord-estul Japoniei, pe 11 martie. Este vorba de cel mai costisitor dezastru natural produs la nivel mondial, prejudiciul creat fiind între 16.000 şi 25.000 miliarde de yeni (185-308 miliarde de dolari), estimează guvernul nipon, potrivit Reuters.

Cifra înaintată de Guvern se referă la pagubele înregistrate la reţelele de drumuri, locuinţe, fabrici şi alte elemente de infrastructură. Suma nu include pierderile rezultate din oprirea activităţii economice, ca urmare a întreruperii alimentării cu energie, sau impactul mai amplu al crizei de la centrala nucleară de la Fukushima.

Pierderile înregistrate ar totaliza aproximativ 6% din PIB-ul ţării.

Suma care poate ajunge la peste 300 de miliarde de dolari eclipsează costurile de 100 de miliarde de dolari ale cutremurul produs în Kobe (Japonia), în 1995, considerat cel mai costisitor de până acum.

×
Subiecte în articol: cutremur dezastru drumuri locuinte
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close