Antena 3 CNN Economic Biz News Business ?Diageo?, compania care produce ?Johnnie Walker?, se confruntă cu probleme financiare

?Diageo?, compania care produce ?Johnnie Walker?, se confruntă cu probleme financiare

?Diageo?, compania care produce ?Johnnie Walker?, se confruntă cu probleme financiare
28 Aug 2008   •   13:57

“Diageo”, compania producătoare de băuturi alcoolice precum “Guiness” sau “Johnnie Walker, se confruntă cu serioase probleme financiare. Reprezentanţii companiei au declarat recent, că piaţa de vânzare a bauturilor alcoolice are probleme şi că profiturile se încăpăţânează să stagneze.

Unul dintre motivele acestei probleme este pierderea licenţei de vânzare pentru Coreea de Sud. Asia era una dintre pieţele cele mai ofertante pentru “Diageo”, iar pierderea acestei licenţe a afectat în mod serios profiturile companiei. Însă, băutorii de whiskey din America Latină şi cei de bere din Africa, au menţinut profiturile la un nivel acceptabil.

Directorul executiv al companiei, Paul Walsh, motivează stagnarea profiturilor şi cu situaţia economică globală, care se află într-o perioadă mai dificilă. Potrivit BBC News, acesta a mai declarat că firma işi va reduce previziunile de profit pentru anul următor, de la 9% la 7%.

Richard Lansdown, reprezentant al companiei de servicii finaciare, “Hargreaves Lansdown”, susţine că, din cauza preţurilor în creştere a materiei prime, este posibil ca şi preţul de vânzare al băuturilor alcoolice să crească în anul care urmează.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close