Antena 3 CNN Economic Biz News Business Dimitri Medvedev ordonă Guvernului respingerea acordului de monitorizare a livrărilor de gaze

Dimitri Medvedev ordonă Guvernului respingerea acordului de monitorizare a livrărilor de gaze

Dimitri Medvedev ordonă Guvernului respingerea acordului de monitorizare a livrărilor de gaze
11 Ian 2009   •   21:00

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a cerut Guvernului să nu aplice acordul de monitorizare a tranzitului gazelor. Medvedev îşi dezvăluie, astfel, suspiciunile faţă de observatorii care ar fi trebuit să verifice procedura de tranzit a gazelor către Europa.
Grupul rus Gazprom anunţase în cursul zilei de duminică faptul că nu a primit versiunea acordului semnată de Kiev referitoare la procedura pe care o vor folosi observatorii.
Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat, duminică seară, că acordul privind tranzitul gazelor ruseşti pe teritoriul Ucrainei este nul. Medvedev a acuzat Kievul că a făcut adăugiri scrise de mână pe textul deja semnat şi a cerut guvernului să nu aplice prevederile documentului.
Pe de altă parte, premierul rus, Vladimir Putin, a declarat într-o convorbire telefonică avută cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că acţiunile Ucrainei privind acordul referitor la tranzitul gazelor ruseşti către Europa sunt "inadmisibile".
Putin a declarat că a aflat despre o frază scrisă de mână de partea ucraineană, după ce documentul fusese semnat de partea rusă.
La noi în ţară, şefii de la Trangaz spun că gazul rusesc poate ajunge în România în câteva ore de la reluare livrărilor. Totul depinde, însă, de starea reţelelor de conducte din Ucraina şi Republica Moldova.
Antena 3

×
Subiecte în articol: gaze România Dimitri Medvedev
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close