Antena 3 CNN Economic Biz News Business Din cauza declinului pieţei auto, Chrysler va concedia 25% dintre angajaţi

Din cauza declinului pieţei auto, Chrysler va concedia 25% dintre angajaţi

Din cauza declinului pieţei auto, Chrysler va concedia 25% dintre angajaţi
24 Oct 2008   •   20:12

Criza financiară mondială a afectat şi producătorul american de autovehicule, Chrysler. Reprezentanţii Chrysler au declarat, potrivit Reuters, că intenţionează să diminueze cu 25% numărul de angajaţi, din cauza accentuării declinului pieţei auto din SUA.
Disponibilizările vor incepe în luna noiembrie şi se vor termina la sfârşitul lui decembrie. Preşedintele executiv al Chrysler, Bob Nardelli, a declarat, într-o scrisoare adresată angajaţilor: "Din cauza condiţiilor aspre, fără precedent, din industria auto, la nivel naţional şi internaţional, urmărim să reducem cu 25% numărul de angajaţi".
Chrysler este în prezent controlată de Cerberus Capital Management. Reprezentanţii General Motors au făcut deja publică dorinţa de a cumpăra Chrysler, iar discuţiile dintre GM şi Cerberus în privinţa preluării Chrysler s-au intensificat în ultima perioadă.
Din cauza majorării preţurilor combustibilului în acest an, Chrysler a fost afectat de declinul brusc al vânzărilor de camioane pick-up, de SUV-uri şi vehicule comerciale. Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit în scădere, în luna iulie, ratingul Chrysler, de la nivelul "B minus" la "CCC", cu perspectivă negativă. În plus, a avertizat că producătorul auto ar putea avea dificultăţi de finanţare dacă vânzările de automobile pe piaţa SUA nu se vor redresa în 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata auto
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close