Antena 3 CNN Economic Biz News Business Din nou cozi la ITM, chiar dacă numărul inspectorilor a fost suplimentat (VIDEO)

Din nou cozi la ITM, chiar dacă numărul inspectorilor a fost suplimentat (VIDEO)

Din nou cozi la ITM, chiar dacă numărul inspectorilor a fost suplimentat <font color=red>(VIDEO)</font>
18 Ian 2008   •   18:34

Sute de angajatori au stat şi vineri la coadă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti pentru a depune cărţile de muncă ale salariaţilor. Ca să nu se mai repete scandalul de joi, numărul inspectorilor de la ghişee a fost suplimentat. Chiar şi aşa, însă, reprezentanţii firmelor se plîng că trebuie să aştepte foarte mult. Reprezentanţii firmelor s-au înghesuit şi în această dimineaţă să depună cărţile de muncă ale angajaţilor. Asta după ce guvernul a mărit salariul minim brut pe economie.

?Angajatorii au obligaţia să depună actele privind modificarea, executarea şi încetarea contractelor de muncă, în 5 zile de la perfectarea acestora?, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM.

Angajatorii au şi obligaţia să înregistreze contractele individuale de muncă şi să depună lunar dovezile de calcul a drepturilor salariale.

Cei 70 de angajaţi ai ITM încearcă să se organizeze cât mai eficient, pentru ca oamenii să nu aştepte prea mult la cozi.

Cu toate acestea oamenii stau cu orele ba chiar sunt nevoiţi să vină mai multe zile la rând pentru a depune actele necesare -  

În Bucureşti sunt înregistrate peste 180.000 de firme. Fiecare are zeci, sute sau chiar mii de angajaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close