Antena 3 CNN Economic Biz News Business Directorul consorţiului Nabucco: piaţa poate înghiţi şi conducta South Stream

Directorul consorţiului Nabucco: piaţa poate înghiţi şi conducta South Stream

Directorul consorţiului Nabucco: piaţa poate înghiţi şi conducta South Stream
19 Mar 2008   •   08:42

Directorul executiv al consorţiului Nabucco, Reinhard Mitschek, este de părere că există suficientă cerere de gaze naturale pentru ca proiectul Nabucco să reziste cu succes alături de conducta South Stream, sprijinită de Rusia. Rezervele mari de gaze naturale în zona Caspică şi în Orientul Mijlociu şi creşterea prevăzută a cererii europene este destul de mare pentru a justifica ambele proiecte, a declarat Reinhard Mitschek.

Gazoductul Nabucco, a cărui construcţie ar urma să înceapă în 2010 şi care va transporta gaz trei ani mai târziu, este destinat reducerii dependenţei de energie a UE faţă de Rusia, care asigură un sfert din necesarul de gaze naturale al Europei.

Potrivit lui Reinhard Mitschek, Nabucco ar putea transporta gaz de la potenţiali furnizori, între care şi Azarbaidjan, Turkmenistan şi chiar Iran,dacă va exista o cerere suficient de mare. Conducta ar urma să aibă o lungime de 3.300 de kilometri şi să transporte circa 31 miliarde metri cubi de gaze naturale anual.

Proiectul Nabucco a fost demarat de cinci companii de profil, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria), Transgaz (România). Recent, consorţiul Nabucco a dobândit un al şaselea partener, prin includerea companiei RWE (Germania).

Rompres

×
Parteneri
Val de aer polar peste România!
x close