Antena 3 CNN Economic Biz News Business Directorul Goldman Sachs a primit un bonus de 67,9 milioane dolari

Directorul Goldman Sachs a primit un bonus de 67,9 milioane dolari

Directorul Goldman Sachs a primit un bonus de 67,9 milioane dolari
23 Dec 2007   •   15:11

Lloyd Blankfein, directorul general al băncii de investiţii Goldman Sachs a primit 67,9 milioane dolari, ca bonus pentru performanţele financiare record obţinute în 2007. Blankfein a primit 41,1 milioane de dolari sub formă de obligaţiuni şi acţiuni, precum şi 16,8 miliaone dolari în numerar, transmite Reuters. Criza din sectorul creditelor ipotecare riscante a determinat pierderi majore pentru instituţiile concurente.

Directorul general al Merrill Lynch, Stan O'Neal, şi-a pierdut postul după ce banca a raportat pierderi de 2,3 miliarde dolari în trimestrul al treilea. Directorul general al Morgan Stanley, John Mack, şi cel al Bear Stearns, Jimmy Cayne, au rămas la conducerea băncilor de investiţii după ce au înregistrat pierderi, dar nu au primit bonusuri.

În ultimul trimestru al anului fiscal 2006-2007, Goldman Sachs a obţinut un profit net de 3,22 miliarde de dolari, în creştere cu 2%. Perioada septembrie-noiembrie 2007 a fost benefică pentru Goldman Sachs înregistrând câştiguri mai mari, ca urmare a anticipării deprecierii titlurilor de valoare garantate prin credite ipotecare riscante.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close