Antena 3 CNN Economic Biz News Business Disponibilizări masive în sectorul bugetar, de la 1 ianuarie

Disponibilizări masive în sectorul bugetar, de la 1 ianuarie

Disponibilizări masive în sectorul bugetar, de la 1 ianuarie
Sursa foto: disponibilizari
10 Noi 2009   •   12:46

Criza economico-financiară îşi va arăta cu adevărat colţii abia de la 1 ianuarie anul viitor. Astfel, ne vom confrunta cu disponibilizări masive, în special în sectorul bugetar, consideră Ionel Blănculescu, fost şef al Agenţiei de Valorificare a Activelor Bancare.

Indiferent ce guvern va veni dupa 1 ianuarie, va trebui "sa taie in carne vie", pentru că nu are altă soluţie, susţine Ionel Blănculescu, fost şef al Agenţiei de Valorificare a Activelor Bancare. De aceea, după 1 ianuarie ar trebui să ne aşteptăm la disponibilizări masive.
Totodată, fostul şef al AVAB avertizează că economia nu va mai reveni la dimensiunile dinainte de declanşarea crizei.

"Ştim că va urma ŤJihadulť, să nu cumva să creadă cineva că, de la 1 ianuarie, în sectorul bugetar va mai continua situaţia de acum. Pentru că, de fapt, toată miza la momentul acesta a acordului cu FMI este obţinerea de bani, în special pentru salarii bugetare. (...) Din ianuarie lucrurile se vor schimba radical", a declarat Ionel Blănculescu pentru Gardianul.

În opinia analistului, nucleul crizei va dura între 3 şi 5 ani, după care va urma o perioadă de timp în care vor mai fi resimţite diverse efecte ale crizei.

Pentru a limita efectele, companiile mari vor continua să se restrângă, iar procesul va fi unul dureros. De aceea, spune Blănculescu, reconversia profesională a angajaţilor care vor fi disponibilizaţi ar trebui sa fie prioritatea guvernului care va veni.

El a criticat planurile anticriză atât europene, cât şi americane, care au prevăzut infuzia de capital într-un sistem financiar afectat în proporţie masivă de active neperformante.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: disponibilizari jihad
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close