Antena 3 Economic Biz News Business Dispută pe suspendarea acţiunilor Rompetrol de la Bursă

Dispută pe suspendarea acţiunilor Rompetrol de la Bursă

29 Aug 2007   •   14:02
Dispută pe suspendarea acţiunilor Rompetrol de la Bursă

Rompetrol susţine că a anunţat din timp Bursa şi CNVM privind tranzacţia prin care compania KazMunayGaz a achiziţionat 75% din acţiunile Rompetrol Group. Precizarea vine după ce Asociaţia Brokerilor a susţinut că Rompetrol nu a trimis la timp coumicate către Bursă. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a anunţat că va verifica, dacă s-a comis vreo ilegalitate în anunţarea vânzării acţiunilor Rompetrol.

Asociaţia Brokerilor reclamă faptul că Rompetrol nu a informat oficial şi la timp Bursa despre vânzarea pachetului de 75% din acţiunile Rompetrol. Ştirea a venit luni, puţin după ora 13.00, moment din care preţul acţiunilor diverselor active Rompetrol a început să crească. Cele ale Rompetrol Rafinare au crescut cu 14 la sută, 4 înainte de a se anunţa tranzacţia, 10 la sută după ce a ajuns la public prin intermediul presei - moment în care tranzacţionarea titlurilor Rompetrol a fost suspendată de bursă.

Asociaţia Brokerilor susţine că abia spre seară, la câteva ore după perfectarea tranzacţiei, a ajuns la Bursă comunicatul Rompetrol prin care era anunţată vânzarea. Rompetrol contestă însă acuzaţia. Într-un comunicat remis presei, compania susţine că anunţul oficial privind perfectarea tranzacţiei cu KazMunayGaz a fost făcut public la ora 12.00, ora României, prin intermediul unei agenţii internaţionale. Bursa de Valori Bucureşti şi CNVM au avut prioritate pe lista care a cuprins şi Bursa din Londra, presa şi alte instituţii.

Tranzacţiile cu titluri Rompetrol de vineri şi de luni, vor fi analizate şi de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Dacă se descoperă vreo ilegalitate, persoanele iniţiate pot fi amendate.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close