Antena 3 CNN Economic Biz News Business Dispută pe suspendarea acţiunilor Rompetrol de la Bursă

Dispută pe suspendarea acţiunilor Rompetrol de la Bursă

Dispută pe suspendarea acţiunilor Rompetrol de la Bursă
29 Aug 2007   •   14:02

Rompetrol susţine că a anunţat din timp Bursa şi CNVM privind tranzacţia prin care compania KazMunayGaz a achiziţionat 75% din acţiunile Rompetrol Group. Precizarea vine după ce Asociaţia Brokerilor a susţinut că Rompetrol nu a trimis la timp coumicate către Bursă. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a anunţat că va verifica, dacă s-a comis vreo ilegalitate în anunţarea vânzării acţiunilor Rompetrol.

Asociaţia Brokerilor reclamă faptul că Rompetrol nu a informat oficial şi la timp Bursa despre vânzarea pachetului de 75% din acţiunile Rompetrol. Ştirea a venit luni, puţin după ora 13.00, moment din care preţul acţiunilor diverselor active Rompetrol a început să crească. Cele ale Rompetrol Rafinare au crescut cu 14 la sută, 4 înainte de a se anunţa tranzacţia, 10 la sută după ce a ajuns la public prin intermediul presei - moment în care tranzacţionarea titlurilor Rompetrol a fost suspendată de bursă.

Asociaţia Brokerilor susţine că abia spre seară, la câteva ore după perfectarea tranzacţiei, a ajuns la Bursă comunicatul Rompetrol prin care era anunţată vânzarea. Rompetrol contestă însă acuzaţia. Într-un comunicat remis presei, compania susţine că anunţul oficial privind perfectarea tranzacţiei cu KazMunayGaz a fost făcut public la ora 12.00, ora României, prin intermediul unei agenţii internaţionale. Bursa de Valori Bucureşti şi CNVM au avut prioritate pe lista care a cuprins şi Bursa din Londra, presa şi alte instituţii.

Tranzacţiile cu titluri Rompetrol de vineri şi de luni, vor fi analizate şi de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Dacă se descoperă vreo ilegalitate, persoanele iniţiate pot fi amendate.

Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close