Antena 3 CNN Economic Biz News Business Distribuitorii cer o majorare de 7,8% la preţurile medicamentelor

Distribuitorii cer o majorare de 7,8% la preţurile medicamentelor

Distribuitorii cer o majorare de 7,8% la preţurile medicamentelor
15 Oct 2008   •   17:23

Distribuitorii şi importatorii de medicamente şi-au revizuit poziţia de săptămâna trecută, cerând acum o majorare cu 7,8% a preţurilor la medicamente şi recalcularea acestora la cel mai mare curs valutar. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat pentru Mediafax că, spre deosebire de întâlnirea de sâmbătă, Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente şi-a schimbat atitudinea, ceea ce a dus la suspendarea temporară a discuţiilor.
În urma discuţiilor purtate, producătorii, importatorii şi distribuitorii de medicamente nu au obţinut de la ministrul Eugen Nicolăescu decât promisiunea că 200 dintre medicamentele incluse în programele naţionale de sănătate vor avea un preţ recalculat la cursul de 3,6 lei pentru un euro, cursul de intrare în vamă. Restul de 4.500 de medicamente rămân la acelaşi preţ, vechi de acum 18 luni, fapt care îi nemulţumeşte în continuare pe distribuitorii de medicamente.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, în repetate rânduri, că preţurile medicamentelor vor rămâne neschimbate până în luna noiembrie.
Negocierile dintre distribuitori şi ministru vor fi reluate miercuri seară, în jurul orei 19.00.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii negocieri
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close