Antena 3 CNN Economic Biz News Business Dolarul - cădere liberă în raport cu euro

Dolarul - cădere liberă în raport cu euro

Dolarul - cădere liberă în raport cu euro
14 Sep 2007   •   08:09

Euro a atins o nouă valoare record faţă de dolar, pentru a doua zi consecutiv. Moneda unică europeană a fost tranzacţionată joi la 1,3927 dolari. Potrivit specialiştilor, deprecierea dolarului este o urmare a speculaţiilor conform cărora Rezerva Federală americană urmează să reducă rata dobânzii de referinţă, dar şi a preocupărilor generate de turbulenţele de pe pieţele financiare.

Pe piaţa europeană, euro a trecut de precedentul record de 1,3914 dolari, stabilit miercuri. Potrivit analiştilor deprecierea dolarului îi va afecta şi pe americanii de rând. David Wyss, economist al agenţiei Standard and Poor's, este totuşi de părere că această devalorizare este avantajoasă pentru turiştii europeni care vizitează Statele Unite şi pentru exportatorii americani, produsele americane devenind astfel mai competitive pe piaţa internaţională.

Comitetul de politică monetară de la Rezerva Federală americană se va reuni săptămâna viitoare pentru a reexamina nivelul dobânzii de referinţă, fixat în prezent la 5,25 de procente. Analiştii se aşteptă la o scădere a dobânzilor. Dacă aceasta se va produce ar fi prima scădere din ultimii patru ani.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close