Antena 3 CNN Economic Biz News Business Domeniul IT va pierde 170 miliarde dolari în 2009

Domeniul IT va pierde 170 miliarde dolari în 2009

Domeniul IT va pierde 170 miliarde dolari în 2009
16 Oct 2008   •   09:52

Criza financiară începe să fie resimţită şi de unele dintre companiile care au cunoscut în ultima perioadă un adevărat boom de dezvoltare. Industria IT este şi ea afectată, iar acum analiştii estimează că vânzările companiilor din industria de IT&C vor scădea anul viitor cu 5%.
Cel mai mare producător de computere din lume, Microsoft , la fel ca Intel sau alte companii din domeniu, a părut destul de ferit de turbulenţele care au traversat în ultimul an piaţa imobiliară, industria bancară sau cea de asigurări, ori industria auto, scrie ?Adevarul?.
Analistii spun însă ca aceasta criză financiară va ajunge din urmă şi sectorul tehnologic, anul viitor, când vânzarile vor scădea cu 170 miliarde de dolari. În plină criză a creditării, corporatiile vor încerca să-şi reducă cheltuielile şi vor aloca mai puţini bani pentru computere, software şi echipamente de comunicaţii.
Astfel, piaţa estimată la 3.410 miliarde de dolari ar putea cunoaşte primul declin al vânzarilor din 2001 încoace, scrie Bloomberg.
Se pare ca investiţiile în domeniu sunt amânate, iar în vreme ce marile companii vor cunoaşte o diminuare a profitului şi vânzărilor, societătile mai mici sunt sfătuite să reducă din costuri dacă vor să supravieţuiască. În legătură cu această criză este de menţionat că pentru prima oară în 15 ani, fondatorul Microsoft, Bill Gates nu este cel mai bogat om. De altfel, numai în ultima lună, averea sa a scăzut numai în ultima lună cu 1,5 miliarde de dolari, pe fondul deprecierii acţiunilor Microsoft.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: IT microsoft intel criza economica Bill Gates
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close