Antena 3 CNN Economic Biz News Business Donald Trump va investi în România!

Donald Trump va investi în România!

Donald Trump va investi în România!
02 Apr 2007   •   19:55

Donald Trump vrea să investească în România! Omul de afaceri va investi aproximativ un miliard de euro, în România. Magnatul american urmează să semneze un protocol de colaborare cu Camera de Comerţ Imobiliar şi Asociaţia Investitorilor Imobiliari. Dacă totul va merge conform planurilor, în următorii cinci ani vom anunţa spaţiile de birouri Trump sau ansamblurile rezidenţiale Trump, poate chiar şi hotelurile Trump. Se ştie doar că americanul ţine morţiş să îşi boteze toate proiectele cu numele lui. Despre Donald Trump toată lumea ştie deja că şi-a construit un imperiu imobiliar. Ce nu ştie toată lumea este că el a fost de asemenea şi pe buza prăpastiei. Trump Organization este cel cel mai mare jucător de pe piaţa operatorilor hotelieri. Prin această companie, Trump conduce hoteluri de lux precum Trump Palace, Hotelul International Trump, Seven Springs Mansion ori Plaza Hotel.

Dar cireaşa de pe tort este cel mai luxos cazino-hotel din lume: Trump Taj Mahal, construit de miliardarul american. Însă afacerile lui Donald Trump nu se învârt numai în jurul hotelurilor şi casinourilor. Afacerile lui au explodat atunci când a construit mai mulţi zgârie nori în Manhattan, pe care i-a botezat cu numele său. Înainte de acest moment, Trump făcea bani din orice proprietate. Mai întâi, el şi-a transformat casele de vacanţă în afaceri profitabile. Reşedinta sa din Palm Beach a devenit club privat, cu o taxa de intrare de 100.000 de dolari şi o taxă anuală de 6.500 de dolari. Dar lucrurile nu au fost întotdeauna atât de roz pe cât par acum. Prin 1993, cazinourile îi erau înglodate în datorii, iar majoritatea proprietăţilor imobiliare fuseseră fie pierdute, fie nu mai aduceau nici un venit. Trump nu mai avea bani cu care să se menţină pe linia de plutire. Şi nici o bancă nu mai vroia să îl crediteze. Lucru normal dealtfel, în condiţiile în care Trump avea datorii de aproape 1 miliard.

Atunci a apelat la familie pentru a face rost de bani. Avea nevoie de 10 milioane de dolari. A primit banii, dar lucrurile mergeau din rău în mai rău. Un an mai târziu avea din nou buzunarele goale, aşa că a apelat la al doilea împrumut de la familie. De data asta 20 de milioane de euro. Lucrurile au început să se mişte, dar lui Trump îi era greu să se ridice când bancherii se luptau pentru a-şi recupera datoriile. Dar a reuşit, iar de atunci averea lui nu a făcut decât să crească. Revista "Forbes" estimeaza averea lui Donald Trump la 2,5 miliarde de dolari, situându-l pe locul 71 în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Dar Trump plusează şi spune că în realitate averea sa depăşeşte 6 miliarde de dolari.

Aproape întreg peisajul new-yorkez din zona Trump Tower este, în mare, opera constructorilor dirijaţi de Donald Trump. Totodată, el a achiziţionat zeci de imobile şi de terenuri în New York. Dar Trump nu s-a limitat la afacerile imobiliare. El este organizatorul concursului Miss Univers, proprietarul revistei-magazin "Trump World", ba chiar a şi lansat o linie de parfumuri şi colecţii de cămăşi şi cravate. Se pare că piaţa imobiliară românească a avansat mult, dacă Trump vrea să investească aici. Sau poate că omul de afaceri american trece din nou printr-o pasă proastă, căci România nu are cum să îi ofere faima sau banii pe care îi primeşte din investiţiile în SUA.

Sursa: BizBazar

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close