Antena 3 CNN Economic Biz News Business După 10 ani de negocieri, Disney îşi face parc de distracţii la Shanghai

După 10 ani de negocieri, Disney îşi face parc de distracţii la Shanghai

După 10 ani de negocieri, Disney îşi face parc de distracţii la Shanghai
08 Apr 2011   •   12:19

Oficialii guvernului de la Shanghai şi directorii Walt Disney au ajuns la o înţelegerea pentru realizarea primului parc de distracţii Disneyland din China continentală. Proiectul în valoare de 3,7 miliarde de dolari, care îi va aduce pe Mickey Mouse şi alte personaje Disney în China, a trecut prin zece ani de negocieri.

Construcţia este de aşteptat să dureze cinci ani, dar analiştii sunt împărţiţi în ceea ce priveşte şansele de succes ale parcului.

Parcul Disneyland din Hong Kong atrage peste 40% din vizitatori din China continentală şi oricum merge pe pierderi. Oficialii au descris planurile Shanghaiului ca fiind "o lovitură devastatoare" pentru parcul din Hong Kong, care a fost deschis în 2005.

Guvernul oraşului Shanghai deţine majoritatea acţiunilor în proiectul ce urmează a fi realizat, în timp ce Disney deţine 43%. Parcul este aşteptat să atragă 7,3 milioane de vizitatori în primul an şi va fi amplasat într-o zonă "de turism internaţional", nu foarte departe de principalul aeroport al oraşului, de la Pudong.

Acesta va fi al patrulea parc de distracţii al Disney în afara Statelor Unite, după Paris, Tokyo şi Hong Kong.




 

×
Subiecte în articol: shanghai China hong kong
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close