Antena 3 CNN Economic Biz News Business E.ON e interesată de companii româneşti

E.ON e interesată de companii româneşti

E.ON e interesată de companii româneşti
19 Apr 2007   •   13:45

Compania germană E.ON este interesată să preia companiile de energie din Transilvania, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, vice-preşedintele E.ON, Thomas Weber. ?Aşteptăm cu mult interes anunţarea licitaţiilor publice în regiunile de nord şi sud ale Transilvaniei?, a explicat Weber, care şi-a arătat disponibilitatea de a investi şi în continuare în România.

Potrivit lui Weber, deşi piaţa de energie s-a îmbunătăţit în România, compania pe care o reprezintă se confruntă cu probleme legate de lipsa transparenţei pe piaţa achiziţiilor de energie, dar şi cu ?obiceiurile de plată ale clienţilor?.

E.ON Gas România are în prezent circa 1,3 milioane de clienţi , vânzând anual peste patru miliarde metri cubi de gaze. E.ON Moldova furnizează energie electrică unui număr de 1,4 milioane de clienţi şi vinde anual peste 4,3 miliarde Kwh electricitate.

Compania germană E.ON a achiziţionat, în schimbul a 100 milioane de euro, un pachet de 51 la sută din acţiunile Electrica Moldova, achitând 31,4 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 24,62 la sută din acţiuni şi, ulterior, operând o majorare de capital social.

Rompres

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close