Parlamentul
European vrea să ne scape de E-urile din alimente, după ce a apărut
o serie de suspiciuni că unele ar putea fi dăunătoare sănătăţii.
Într-o primă fază, a fost adoptat un pachet legislativ care
înăspreşte regulile privind utilizarea aditivilor din
alimente. Acum, urmează ca toate E-urile să fie reevaluate. Dacă
se va dovedi că unele dăunează sănătăţii, vor fi interzise.
Pe
lista neagră este şi E110, un aditiv alimentar care se găseşte în
gemurile de caise, băuturile răcoritoare, supele la plic şi în
majoritatea dulciurilor. Dacă se va considera că este toxic, de
exemplu, pe eticheta borcanului cu gem de caise va apărea
avertizarea: ?coloranţii
azoici pot avea efecte alergice şi pot provoca hiperactivitate la
copii?. De asemenea, se vor interzice îndulcitorii şi
coloranţii în alimentele pentru sugari şi copii mici.
Observator