Antena 3 CNN Economic Biz News Business eBay, amendat pentru vânzarea de genţi false Louis Vuitton şi parfumuri contrafăcute Dior

eBay, amendat pentru vânzarea de genţi false Louis Vuitton şi parfumuri contrafăcute Dior

eBay, amendat pentru vânzarea de genţi false Louis Vuitton şi parfumuri contrafăcute Dior
30 Iun 2008   •   16:26

O instanţă de judecată din Franţa a decis ca eBay să plătească daune de 40 de milioane de euro liniei de produse de lux LVMH, pentru că a permis comercializarea pe site-ul de internet a unor produse pirat ale acestuia.

Oficialii LVMH au declarat că versiunea franceză a eBay nu a s-a implicat destul în stopare vânzărilor de genţi şi parfumuri pirat. Printre brandurile afectate se numără Louis Vuitton, Christian Dior şi Givenchy. Un comunicat al eBay arată însă că LVMH încearcă să ?protejeze practicile comerciale necompetitive pe cheltuiala consumatorilor? şi că decizia va fi atacată în instanţă.

Procesul împotriva companiei eBay a fost intentat de şapte firme aparţinând grupului LVMH, care susţin că gigantul cumpărăturilor pe internet nu a fost vigilent, permiţând comercializarea unor copii ale produselor originale. Patru dintre aceste firme, producătorii de parfumuri Givenchy, Kenzo, Guerlain şi Dior au afirmat chiar că vânzarea produselor originale pe site este ilegală, întrucât aceste produse pot fi comercializate numai în reprezentanţele autorizate.

Decizia tribunalului a fost ca aceste patru mărci de parfum să nu mai poată fi comercializate pe site-ul eBay de acum încolo.

Acesta este al doilea proces pierdut de eBay în Franţa. Pe 4 iunie un tribunal dintr-un oraş din estul Franţei a decis ca eBay să plătească 20.000 de euro firmei Hermes pentru permiterea comercializării unor genţi piratate după produsele acesteia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close