Antena 3 CNN Economic Biz News Business Economii de criză: Turiştii se vor orienta către transportul cu autocarul în detrimentul avionului

Economii de criză: Turiştii se vor orienta către transportul cu autocarul în detrimentul avionului

Economii de criză: Turiştii se vor orienta către transportul cu autocarul în detrimentul avionului
17 Dec 2008   •   09:46

Transportul cu autocarul în vacanţe a revenit în preferinţele românilor din cauza crizei financiare. Turiştii ar putea renunţa la zborurile charter, în favoarea excursiilor cu autocarul, care sunt aproape de două ori mai ieftine. În acest fel, oamenii vor face economii importante, atunci când vor pleca în concediu.
Operatorii din turism se aşteaptă ca în 2009 transportul cu autocarul să ia locul zborului cu avionul în preferinţele turiştilor. Asta în ciuda dezavantajelor evidente legate de confort şi durata călătoriilor. Autocarele au, în schimb, avantajul costului mai redus cu până la 50 la sută. Dacă până acum maşinile plecau pe jumătate goale, anul viitor situaţia ar putea să se schimbe.
Potrivit ziariştilor de la Evenimentul Zilei, din cauza crizei, tot mai mulţi români încearcă să facă economii atunci când merg în concediu. Şi cea mai la îndemână variantă este transportul auto.
Agenţiile de turism au primit primele lovituri chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Cererile pentru sejururile de Revelion au fost sub aşteptări. De aceea, agenţii de turism se aşteaptă ca anul viitor turiştii să fie şi mai cumpătaţi la achiziţionarea pachetului de concediu. Nu numai că vor căuta transportul cel mai ieftin, spun agenţii, dar vor încerca să facă şi alte economii. Este cazul excursiilor opţionale şi a cumpărării de suveniruri pentru cei dragi.
Pentru a atrage mai mulţi turişti, operatorii şi hotelierii străini pun la punct oferte promoţionale cu reduceri de până la 25%, pentru excursiile plătite din vreme.
Antena 3

×
Subiecte în articol: turisti
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close