Antena 3 CNN Economic Biz News Business Economiştii sunt cu ochii pe Wall Street

Economiştii sunt cu ochii pe Wall Street

Economiştii sunt cu ochii pe Wall Street
28 Feb 2007   •   16:29

Economiştii din întreaga lume urmăresc cu mare atenţie evoluţia pieţei financiare americane. Bursa din New York îşi începe acum activitatea, după ce, ieri, indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Reculul de la bursele din China şi Statele Unite au transmis o undă de şoc pe pieţele financiare din întreaga lume, unde ieri, indicii bursieri au căzut în medie cu 3 procente. Astăzi, în China, situaţia s-a remediat parţial, când bursele au recuperat 4 procente din valoarea pierdută.

În ţări asiatice, bursele au înregistrat pentru a doua zi consecutiv valori negative. Scăderi spectaculoase s-au înregistrat şi la deschiderea marilor burse din Europa, însă reculul s-a atenuat în cursul după amiezii.

Şi la Bucureşti, cotaţiile Bursei de Valori au coborât brusc, cu 3 procente la numai un sfert de oră de la deschidere, după ce ieri indicele de bursă au înregistrat valori maxime absolute. Cele mai afectate au fost societăţile de investiţii financiare din România, care au pierdut 2% la deschiderea şedinţei de azi, după ce, cu o zi în urmă, trazacţiile au înregistrat o depreciere de 3,2%.

Antena3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close