Antena 3 CNN Economic Biz News Business Efecte secundare ale deciziei Microsoft de a renunţa la fuziune: Acţiunile Yahoo, în scădere

Efecte secundare ale deciziei Microsoft de a renunţa la fuziune: Acţiunile Yahoo, în scădere

Efecte secundare ale deciziei Microsoft de a renunţa la fuziune: Acţiunile Yahoo, în scădere
05 Mai 2008   •   13:18

Yahoo trece în prezent printr-o perioadă grea. Acţiunile sale au scăzut, luni, cu aproape 20%, la bursa din Frankfurt. Declinul are loc după ce grupul Microsoft şi-a retras oferta în valoare de 47,5 miliarde dolari pentru preluarea companiei de servicii online. La ora 08:20 GMT, titlurile Yahoo erau cotate în scădere cu 19,7%, la 14,55 euro pe unitate (22,5 dolari), în timp ce acţiunile Microsoft au urcat cu 3,7%.

Microsoft îmbunătăţise duminică oferta de preluare a Yahoo! de la 31 de dolari la 33 de dolari pe acţiune, dar s-a retras ulterior de la negocieri, după ce directorul general al Yahoo!, Jerry Yang, a cerut un preţ de 37 de dolari pe unitate.

Titlurile Yahoo! au încheiat tranzacţiile de vineri la 28,67 dolari pe unitate. Compania Yahoo! este supusă unor presiuni tot mai mari pentru a găsi o alternativă la oferta de 47,5 miliarde de dolari primită din partea Microsoft.

Este posibil ca Yahoo! să promoveze un parteneriat cu Google în domeniul publicităţii online, conform unor surse citate de Reuters. O eventuală colaborare cu Google, considerat marele câştigător în urma eşecului negocierilor cu Microsoft, ar putea contribui la îmbunătăţirea performanţelor operaţionale ale Yahoo!, pe termen scurt.

Acţiunile Google au fost cotate în creştere cu 3,4% în prima parte a tranzacţiilor de luni. Divizia AOL a grupului Time Warner, o altă companie importantă de servicii online şi publicitate, ar putea fi alternativa la un eventual parteneriat cu Yahoo!

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close