Antena 3 CNN Economic Biz News Business Efectele crizei financiare. Companiile din IT-ul românesc angajează programatori americani

Efectele crizei financiare. Companiile din IT-ul românesc angajează programatori americani

Efectele crizei financiare. Companiile din IT-ul românesc angajează programatori americani
31 Oct 2008   •   08:58

Deşi în urmă cu ceva timp acest fapt ar fi părut incredibil, în prezent, firmele româneşti de IT au început să angajeze programatori americani, care, din cauza crizei economice, nu-şi mai găsesc de lucru în Statele Unite. În acelaşi timp, criza financiară nu ne va ocoli nici pe noi, mai multe companii din domeniul IT putând să dispară în următoarea perioadă, anunţă Evenimentul Zilei.
Potrivit specialiştilor nicio firmă nu este scutită de probleme, inclusiv filialele româneşti ale multinaţionalelor, având în vedere că sunt anunţate concedieri masive pe plan mondial, unele companii concediind şi 20 la sută din personal.
Programatorii americani cer mai puţini bani decât cei români, iar cei din urmă au pretenţii salariale mai mari, care în urmă cu o jumătate de an puteau fi satisfăcute. În prezent însă, acesta constituie un real impediment pentru companiile de IT autohtone.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close