Antena 3 CNN Economic Biz News Business Efectul de seră va fi atenuat cu 10% din PIB

Efectul de seră va fi atenuat cu 10% din PIB

Efectul de seră va fi atenuat cu 10% din PIB
23 Feb 2007   •   22:04

Efectul de seră atenuat cu 10% din PIB Autorităţile române sunt solidare cu UE Efortul investiţional pentru reducerea efectului de seră în România este foarte mare şi aceasta face necesară colaborarea cu mediul privat, a apreciat, vineri, ministrul Economiei şi Comerţului, Varujan Vosganian, într-o conferinţă de presă. 'Eforul bugetar pe care trebuie să-l facă România pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră este de 10 la sută din PIB', a spus Vosganian, subliniind că este nevoie de un partener privat cară să contribuie financiar la susţinerea proiectelor de mediu.

Varujan Vosganian, care s-a întâlnit cu comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs, aflat la Bucureşti, a spus că autorităţile române sunt solidare cu poziţia Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

De asemenea, Vosganian a anunţat faptul că toate contractele directe din domeniul energiei vor fi interzise. Noua Lege a Energiei, intrată de vineri în vigoare, stipulează că toate preţurile tranzacţiilor efectuate între statul român şi companiile străine va fi făcut public. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Rompres

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close