x close

El este tânărul care vrea să redeseneze România. Cum visează să schimbe Casa Poporului

de O.P.    |    10 Ian 2013   •   13:01
El este tânărul care vrea să redeseneze România. Cum visează să schimbe Casa Poporului 442

A studiat geografia în America, (Middlebury College), designul urban şi ştiinţele sociale în Marea Britanie (London School of Economics), ştiinţe politice în Franţa (Sciences Po, Paris) şi istorie în Germania (Johannes Guttenberg Universitaet, Mainz). La capătul întregii aventuri, Gruia Bădescu a rămas cu o imensă pasiune pentru urbanism şi forma urbană, o temă care i-a şi inspirit lucrarea de licenţă.

Gruia Bădescu s-a oprit, în cele din urmă, la un domeniu pentru care a făcut o mare pasiune: arhitectură şi urbanism. Doctorand la Cambridge, astăzi Gruia ne-a vorbit despre cum ar redesena, la propriu, România. Medalia de Aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, Durban, Africa de Sud, 2002. Summa Cum Laude, Phi Beta Kappa, la Middlebury College. Bursier Jack Kent Cooke, pentru studii postuniversitare între cei 35 nominalizaţi, de peste 500 universităţi americane.

Publicaţii în reviste şi jurnale academice internaţionale, capitole în cărţi publicate în Statele Unite, Cehia şi România. Bursă de cercetare National Geographic Society pentru proiectul „Rolul reconstrucţiei arhitecturale şi a designului urban în reconcilierea postconflict din Beirut şi Sarajevo”. Membru al echipei care a lucrat pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Centrului Bucureştiului.

Citeşte mai multe despre Gruia Bădescu, dar şi despre ideile sale, pe www.incomemagazine.ro

Citeşte mai multe despre:

casa poporului
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati