Antena 3 CNN Economic Biz News Business Electrocentrale Bucureşti, la un pas de faliment

Electrocentrale Bucureşti, la un pas de faliment

Electrocentrale Bucureşti, la un pas de faliment
11 Apr 2007   •   21:10

Societatea Electrocentrale Bucureşti este în pericol să intre în faliment dacă nu se aplică majorarea cu 10 la sută a preţului gigacaloriei. Directorul comercial, Irina Duică, a declarat în emisiunea ?Prima Ediţie?, la Antena 3, că societatea riscă să nu-şi mai poată plăti datoriile şi să nu se mai poată aproviziona cu combustibil.

?Avem pierdieri pe care le completăm cu credite. N-o să mai putem lua alte credite şi încasările sunt proaste în lunile de iarnă. O să ajungem în faliment?, a avertizat Irina Duică. Primarul General Adriean Videanu a anunţat că bugetul municipalităţii nu poate suporta majorarea cerută de Electrocentrale Bucureşti. Mai mult, Videanu susţine că gigacaloria este încărcată cu costuri inutile.

Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat majorarea tarifului la energia termică de la 109,7 la 121 lei pe gigacalorie, începând din 9 aprilie. Scumpirea ar urma să fie discutată în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de pe 19 aprilie. Dacă situaţia nu se va reglementa, autorităţile bucureştene se gândesc să atace în instanţă ordinul de majorare a preţului la gigacalorie.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close