Antena 3 CNN Economic Biz News Business Elena Udrea, Mihai Şeitan şi Radu Berceanu, cu datorii de peste 700.000 de lei

Elena Udrea, Mihai Şeitan şi Radu Berceanu, cu datorii de peste 700.000 de lei

Elena Udrea, Mihai Şeitan şi Radu Berceanu, cu datorii de peste 700.000 de lei
Sursa foto: elena udrea
15 Feb 2010   •   13:19

Fiscul nu iartă pe nimeni, fie el om simplu sau ministru. Trei dintre membrii cabinetului Boc, nume grele în PD-L, sunt acţionari la firme cu datorii cumulate de peste 700.000 de lei. Este vorba despre ministrul transporturilor, Radu Berceanu, ministrul turismului şi dezvoltării Elena Udrea şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Elena Udrea deţine 50% din acţiunile firmei Dalli Internaţional Co. Societatea - alta decît cea care se ocupă de parcările din capitală - se află în registrul datornicilor la fisc cu o sumă mică: aproape 600 de lei la finalul anului 2009. Jurnaliştii de la scriu însă că în septembrie, firma era trecută pe lista datornicilor în executare silită cu aproape 18.000 lei la bugetul de stat şi 190 de lei la cel al asigurărilor sociale. Udrea spune că firma sa nu este datoare şi dă vina pe sistemul computerizat al ANAF, care ar fi comis o eroare.

Un alt ministru important al guvernului Boc, Radu Berceanu este acţionar majoritar la firma AVI SRL. Potrivit datelor de la Fisc, societatea avea pe 31 decembrie 2009 datorii de aproape jumătate de milion de lei la stat. În apărarea sa, Berceanu a declarat jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei că nu se mai ocupă demult de firmă, iar datoria la stat ar fi apărut după ce firma lui Berceanu a pierdut un proces în instanţă. Ministrul susţine că va achita curînd datoria la stat.

Un alt membru al Executivului, ministrul Muncii Mihai Şeitan deţine 12.2% dintr-o firmă de brokeraj, la care a şi fost angajat, pînă în urmă cu un an. Societatea avea datorii la finalul anului trecut de peste 250.000 de lei către stat. Peste jumătate din sumă constituie dări către bugetul asigurărilor sociale. Şeitan a declarat pentru Evenimentul Zilei că nu ştia de situaţia firmei şi a dat vina pe criza financiară. pe de altă parte, directorul societăţii, Romeo Jantea a precizat că firma nu se află în executare silită, iar datoriile vor fi plătite.

Antena3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close